Naša organska proizvodnja

Donji Barbeš je od uvek važio za selo vrednih ljudi i zdrave hrane. Klima u našem selu pogodna je i za bavljenje pčelarstvom, voćarstvom i ratarstvom. Uzevši u obzir stanje na tržištu, savete Poljoprivredne stručne službe, kao i ponudu i potražnju za određenim ratarskim proizvodima u Srbiji, ali i zemljama u Evropi poljoprivredno-socijalna zadruga “Barbeš” opredelila se za uzgoj organskih i bezglutenskih žitarica kao što su: spelta, raž, ovas, kukuruz šećerac, proso i heljda.

Socijalno zadrugarstvo

Evropsko zadrugarstvo je preteča modernog socijalnog preduzetništva. Zadruge predstavljaju svojevrsnu “građansku opciju” poslovnog udruživanja, sa definisanim modelima za raspodelu dobiti, ostvarivanje socijalnih ciljeva i sa jasnom strukturom demokratskog odlučivanja. „Zadruge su autonomna udruženja osoba ujedinjenih radi ispunjenja zajedničkih ekonomskih, socijalnih i kulturnih ciljeva.” Naš motiv nije samo zarada. Želimo da svojim radom damo konkretan doprinos zajednici.

Zaplanjska parohija

Parohija zaplanjska se najvećim delom prostire na teritoriji opštine Gadžin Han i u svom sastavu ima 36 naseljenih mesta i 15 hramova od kojih su mnogi stariji i više od 300 godina, što govori kolika je duhovnost i duhovno bilo bogato Zaplanje.

Donji Barbeš

Živeti sa prirodom…

Trendovi u organskoj proizvodnji

Prema najnovijim pokazateljima zabeležen je rekordan rast obradivih površina pod organskom proizvodnjom, rast broja proizvođača, kao i vrednost sektora maloprodaje u organskoj proizvodnji.

U potrazi smo za kooperantima

Da bi jedna zadruga postala uspešna potrebno je spojiti nekoliko važnih faktora: kvalitetno rukovodstvo, adekvatne mašine, obradivo zemljište i najvažniji deo slagalice, kooperanti.

Zadrugarstvo u Srbiji

U svojoj istoriji, zadrugarstvo u Srbiji imalo je svoje uspone i padove, u zavisnosti od društveno-ekonomskih i političkih uslova aktuelnih za to vreme.

Naš napredak

integritet

kvalitet

inovacije

Naša misija Zajedničkim delovanjem želimo da stvorimo socijalne uslove za život na selu takve da budu slični onima koji postoje u gradu, sačuvamo prirodu i tradiciju od zaborava.

Kontaktirajte nas

ADRESA
18241 selo Donji Barbeš bb
Telefon
061 2258900 
E-MAIL
office@barbes.org.rs